Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Top 7 caracteristici ale seriei Mavic 3 Enterprise

Mavic 3E (M3E) este o drona compacta, portabila si puternica pentru operatiunile de zi cu zi. Fie ca esti un pilot hobby gata sa devina profesionist sau ca esti in cautarea unei platforme versatile pentru a-ti consolida flota comerciala, Mavic 3E stabileste un nou reper in industrie.

Caracteristicile lui M3E fac ca noua serie sa fie cea mai accesibila si capabila de topografie pana in prezent, in timp ce o versiune termica, Mavic 3T, este disponibila pentru operatiuni de urgenta, inspectie si misiuni nocturne. Iata sapte lucruri care fac din seria Mavic 3 Enterprise cea mai buna platforma portabila si profesionala de drone.

Mavic 3_Enterprise

O camera pentru fotogrammetrie rapida de precizie

Obiectivul pentru Mavic 3 Enterprise a fost sa se reduca timpul necesar pentru a efectua fotogrammetria aeriena fara a compromite profunzimea datelor si calitatea rezultatelor. Mavic 3E ofera exact asta, cu un unghi larg CMOS 4/3 urias, senzor de 20 MP si un obturator mecanic care reduce neclaritatea miscarii in timpul zborurilor de fotogrammetrie. Noua camera permite, de asemenea, fotografierea rapida la interval de 0,7 secunde, permitandu-va sa finalizati misiunile de cartografiere intr-o fractiune de timp comparativ cu modelele anterioare.

Am abordat si scenariile cu lumina slaba. Camera Wide a lui Mavic 3E are pixeli de 3,3 μm alaturi de software imbunatatit pentru lumina scazuta, ducand performanta in conditii slabe la urmatorul nivel si marind drastic fereastra de funcționare potentiala. Inceperea devreme si tarzie a misiunii este acum o posibilitate reala, un timp ce misiunile de fotogrammetrie pot avea loc si in zilele innorate, fara a sacrifica calitatea imaginii.

Nu in ultimul rand, Mavic 3 Enterprise este echipat cu o camera cu zoom de 12 MP care este capabila de pana la 56× Max Hybrid Zoom. Pilotii pot observa detaliile importante de la distanta, cu un flux fluid si continuu, mai degraba decat cresteri esalonate ale zoomului.

Prin combinarea unui modul RTK cu un obturator mecanic, fotografiere la intervale scurte de 0,7 secunde si performanta imbunatatita in conditii de lumina scazuta, ne asteptam ca Mavic 3 Enterprise sa devina platforma de baza pentru inspectii aeriene rapide.

Pliabil si usor

Mavic 3 Enterprise este construit pe platforma Mavic 3, care a fost lansata la sfarsitul anului 2021, care a fost apreciata de critici si a redefinit asteptarile industriei de aeronave relativ mici. Mavic 3 E se bazeaza pe aceste capacitati de baza, combinand forma sa pliabila si usoara cu o serie de functii puternice.
 
Mavic 3 Enterprise poate fi transportat intr-o singura mana si implementat la o clipa, facandu-l perfect pentru incepatori si un instrument versatil pentru programele de drone consacrate. Timpul de zbor de 45 de minute al lui Mavic 3 Enterprise va permite sa acoperiai mult teren in timpul fiecarei misiuni. Este capabil sa supravegheze pana la 2 kilometri patrati intr-un singur zbor.
Mavic 3 Enterprise portabilitate

Functii puternice de siguranta si conectivitate

Mavic 3 Enterprise este o platforma robusta care acorda prioritate sigurantei si performantei atunci cand aveti cea mai mare nevoie. Sistemele sale de ultima generatie de detectare a obstacolelor si de navigatie ofera pilotilor protectia necesara pentru a reduce riscul de accidente.

Cea mai recentă versiune a Sistemului avansat de asistenta la pilot (APAS) de la DJI combina datele de la sase senzori de vedere si doi senzori cu unghi larg pentru a detecta obstacolele in toate directiile si pentru a redirectiona automat calea de zbor atunci cand va aflati in modul Evitare. Puteti ajusta apropierea acestor declansatoare si distanta de franare a aeronavei pentru a se potrivi cerintelor misiunii dumneavoastra. APAS ghideaza, de asemenea, caracteristica avansata Return To Home a Mavic-ului 3 Enterprise, care planifica si initiaza cel mai eficient traseu de intoarcere posibila si fara probleme.

Indiferent daca sustineti operatiuni de urgenta sau efectuati inspectii, sistemul integrat AirSense al Mavic 3 Enterprise ofera pilotilor o avertizare timpurie despre aeronavele cu echipaj din apropiere care transmit semnale ADS-B.

In ceea ce priveste conectivitatea, Mavic 3 Enterprise dispune de cea mai recenta tehnologie de transmisie a imaginii de la DJI. Transmisia cu patru antene O3 Enterprise permite o legatura mai stabila intre pilot si aeronava in medii complexe.

Optimizat pentru eficienta zborului si a misiunii

Pentru pilotii profesionisti de drone, timpul inseamna bani. In situatii de urgenta, cateva minute pot fi, de asemenea, diferenta dintre viata si moarte. De aceea, seria Mavic 3 Enterprise a fost dezvoltata avand in vedere eficienta operationala.

Pe langa durata impresionanta de zbor de 45 de minute, s-au minimizat intreruperile misiunii cu incarcare rapida de 100 W si o statie de incarcare cu trei baterii de 100 W care le permite pilotilor cu suficiente baterii sa mentina prezenta aeriana aproape non-stop atunci cand este necesar.

Pentru topografie aeriana, fotografierea la interval de 0,7 secunde permite ca misiunile de cartografiere sa fie finalizate intr-o fractiune din timpul obisnuit.

Aceste caracteristici fac din Mavic 3 Enterprise o platforma ideala pentru misiuni de raspuns rapid.

Accesorii de putere pentru pilotii comerciali

Mavic 3 Enterprise este disponibil cu o gama de accesorii pentru a imbunatati munca pilotilor comerciali de drone si utilizatorilor intreprinderi. in primul rand, Mavic 3 Enterprise este compatibil cu noul DJI RC Pro Enterprise, o telecomanda puternica, cu vizibilitate excelenta a ecranului in lumina directa a soarelui si un microfon incorporat si functionalitate Text-To-Speech pentru comunicarea directa intre pilot si cei din apropiere a aeronavei.

Un nou difuzor ofera un volum mai mare cu un consum mai mic de baterie decat inainte; pilotii pot inregistra direct mesajele prin intermediul telecomenzii sau pot profita de functionalitatea integrata text-to-voice.

Un nou modul RTK cu greutate redusa permite topografie de precizie si precizie la nivel de centimetru alaturi de statia mobila D-RTK 2.

Accesoriul Beacon disponibil anterior cu Mavic 2 Enterprise a fost acum complet integrat in M3E, astfel incat nu trebuie sa utilizati slot-ul pentru accesorii atunci cand respectati reglementarile locale in timpul zborurilor de noapte si misiunilor cu lumina scazuta.

Doua modele, nenumarate aplicatii

Seria Mavic 3 Enterprise este disponibila in doua modele, M3 Enterprise si M3 Thermal.

M3 Thermal dispune de aceeasi camera cu zoom hibrid de 12 MP 56x ca si M3E, alaturi de o camera cu unghi larg de 48 MP si senzorul termic de varf de la DJI 640 × 512.

Acesta din urma accepta masuratori de temperatura in puncte si zone, alerte de temperatura ridicata, palete de culori si izoterme – toate acestea va ajuta sa identificati tinte si sa luati decizii informate in timpul zborurilor de noapte, operatiunilor de stingere a incendiilor si misiunilor de cautare si salvare.

Mavic 3 Enterprise

Camerele termice si cu zoom ale lui Mavic 3T permit un zoom continuu, unul langa altul, de 28×, pentru comparatii usoare in timpul zborului, punand puterea zoom-ului sincronizat pe ecran divizat la indemana.

O suita software cuprinzatoare si instrumente puternice pentru dezvoltatori

M3E se conecteaza cu un software puternic in ecosistemul Enterprise pentru a sprijini intreaga gama de capabilitati in timpul zborului, gestionarea camerei, planificarea misiunii si analiza flotei. Aplicatiile Pilot 2 si Flighthub 2 simplifica gestionarea zborului si fac fiecare misiune intuitiva si colaborativa. DJI Terra deblocheaza capacitatea completa de cartografiere a ceea ce este deja o solutie impresionanta de topografie aeriana. Instrumentul de analiza termica 3.0 de la DJI deblocheaza potentialul M3T de a sprijini inspectii mai inteligente.

Dacă doriti sa dezvoltati M3E, SDK-ul Payload si SDK-ul mobil simplifica procesul de integrare a incarcaturilor utile terta parte si construirea pe baza aplicatiei DJI Pilot 2. Daca va construiti propria soluție, API-ul DJI Cloud le permite dezvoltatorilor sa conecteze hardware-ul M3E, fluxul video si datele foto la software terta parte.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp