Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

INREGISTRARE DRONA

La achiziționarea unei drone, primul lucru pe care trebuie să-l faceti este s-o înregistrati pe platforma Autorității Aeronautice Civile Române (AACR).

Această regulă se menține și în anul 2023 pentru orice tip de dronă care nu este o replică (jucărie) și care este dotată cu o cameră de tip foto, video, foto/video, cu sau fără microfon,  indiferent că vorbim de procesul de inregistrare drona sau de obtinerea codului de operator UAS pentru persoana fizica sau juridica.

Inregistrare drona

Ca si in cazul înregistrarii operatorilor UAS si procesul de inregistrare drona poate fi efectuat pe site-ul: https://www.caa.ro/ro/pages/drone , de unde poate fi accesată Platforma online https://uas.caa.ro/ dedicată acestui scop.

inregistrare drona

Inainte de a putea obtine codul de operator trebuie sa accesam meniul de Identificare de unde sub tab-ul cu datele personale gasim tab-ul de introducere a dronelor.

Accesam butonul + ADAUGA pentru a adauga o drona noua

Formularul de introducere va arata ca cel de mai jos, unde completam datele cerute (Masa Maxima la Decolare in KG se gaseste pe site-ul producatorului dronei la sectiunea specificatii tehnice).

Dupa ce am completat datele cerute si am salvat ne intoarcem in meniul principal de unde  din tab-ul OPERATOR PF accesam INREGISTREAZA COD.

Mai apoi urmam pasii afisati pentru obtinerea codului.

In cazul in care dorim sa obtinem un cod de operator UAS pe persoana juridica accesam tab-ul Operator UAS Persoana Juridica. 

Dupa ce se deschide meniul accesam butonul +ADAUGA unde introducem datele firmei caruia dorim sa ii alocam drona.

Dupa ce introducem corect datele firmei ne mai sunt afisate meniurile de evidenta ale dronelor si de evidenta a codurilor de operator UAS Persoana Juridica.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp