Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Update DJI Matrice 300 RTK

10/03/2023

 

La câteva zile după lansarea unor actualizări majore de firmware pentru aeronavele Mavic 3E și Mavic 3M, DJI lansează acum o actualizare importantă de software pentru drona emblematică cu camere interschimbabile, DJI Matrice 300 RTK.

Noua actualizare aduce atât firmware-ul aeronavei M300 RTK, cât și al telecomenzii până la v06.01.01.00, în timp ce aplicația Pilot 2 Andoird poate fi acum actualizată la v6.1.2.3. Există o mulțime de funcții noi și optimizate pe care utilizatorii ar dori să le exploreze, inclusiv sarcinile de zbor care acum devin conștiente de teren și capacitatea de a executa noi sarcini de zbor fără a reveni la ecranul de start.

 

Noutati:

 • Actualizat pentru a utiliza GPS+Galileo+BeiDou ca GNSS al aeronavei, ceea ce poate crește disponibilitatea și viteza de căutare a sateliților în mediul obstrucționat.
 • S-a adăugat un prompt de numărătoare inversă pentru calibrarea IMU în zbor manual atunci când utilizați Zenmuse L1.
 • S-a adăugat suport pentru Urmărirea terenului (Terrain Following) în misiunile Smart Oblique, Oblique Photography și Linear Flight.
 • Capacitate adăugată de a executa sarcini de zbor în timpul zborului pentru executarea rapidă și eficientă a misiunilor de zbor la locația curentă. Atingeți pictograma rută de zbor pentru a crea sau selecta o misiune de zbor pe camera sau pe harta de vizualizare a aplicației DJI Pilot 2.
 • S-a adăugat capacitatea de a seta altitudinea de decolare sigură pentru misiunile de zbor pentru a îmbunătăți siguranța zborului. Această setare a parametrului este valabilă numai atunci când aeronava execută o misiune de zbor înainte de decolare. Dacă aeronava începe o misiune de zbor în timpul zborului, altitudinea sigură de decolare nu va avea efect.
 • S-a adăugat capacitatea de a crea misiuni de cartografiere sau oblic selectând o zonă din vizualizarea hărții. Convenabil pentru a genera o rută de zbor după sincronizarea zonei de cartografiere planificată pe DJI FlightHub 2 cu aplicația DJI Pilot 2.
 • S-a adăugat capacitatea de a importa hărți în format MBTiles descărcate de pe Maptiler. Stratul hărții poate fi personalizat în aplicația DJI Pilot 2.
 • S-a adăugat posibilitatea de a exporta jurnalele prin diferite module în aplicația DJI Pilot 2.
 • S-a adăugat criptare pentru modul de securitate de rețea în aplicația DJI Pilot 2. După setarea unei parole, utilizatorii pot schimba modul de securitate al rețelei sau pot ajusta setările funcției numai după introducerea parolei.
 • Solicitare optimizată de actualizare a firmware-ului în aplicația DJI Pilot 2.
 • S-a rezolvat o problemă ocazională în care aeronava stationeaza accidental în timpul misiunilor de zbor ale Misiunii Waypoint.
 • S-a remediat problema în care modul Scenă de noapte nu poate fi utilizat în mod corespunzător atunci când se folosește Zenmuse H20N atașat la al doilea port gimbal al aeronavei.

Note:

Dar înainte de actualizare, iată câteva avertismente pe care DJI spune că trebuie să le ții cont. De exemplu, dacă credeti că este necesar să faceți downgrade la o versiune anterioară de firmware după actualizarea la cea mai recentă versiune de firmware, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a fișierelor rutei de zbor în avans pentru a preveni pierderea fișierelor rutei de zbor din cauza incompatibilității aplicației versiunea bazei de date.

DJI subliniază în continuare că aeronava, telecomanda, bateria, stația mobilă D-RTK 2 (dacă este utilizată) și sarcina utilă (dacă este utilizată) sunt actualizate la cea mai recentă versiune de firmware. Puteți descărca cel mai recent firmware de pe site-ul oficial pe un card microSD pentru a actualiza Zenmuse Z30, XT S, XT2, L1, P1 sau H20/H20T/H20N. Pentru a utiliza Offline Update, aplicația DJI Pilot trebuie să fie actualizată la v3.0.1.4 sau o versiune ulterioară.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp