Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Top 8 caracteristici ale Matrice 350 RTK

DJI M350 RTK este o dronă care excelează în durabilitate și rezistență la intemperii, ceea ce o face un instrument de încredere pentru diferite condiții dificile. Bazându-se pe standardele din industrie stabilite de predecesorul său, M350 RTK este proiectat să reziste la temperaturi extreme, cu o gamă cuprinsă între -20°C și 50°C. În plus, gradul său de protecție la pătrundere îmbunătățit de IP55 asigură o protecție completă împotriva ploii și nisipului, chiar și atunci când drona este pliată. Cu M350 RTK, vă puteți concentra asupra misiunii dumneavoastră fără să vă faceți griji cu privire la vreme, deși zborul în ploaie nu este recomandat decât dacă este absolut necesar.

1. Durabilitate și rezistență la intemperii

DJI M350 RTK este o dronă care excelează în durabilitate și rezistență la intemperii, ceea ce o face un instrument de încredere pentru diferite condiții dificile. Bazându-se pe standardele din industrie stabilite de predecesorul său, M350 RTK este proiectat să reziste la temperaturi extreme, cu o gamă cuprinsă între -20°C și 50°C . În plus, gradul său de protecție la pătrundere îmbunătățit de IP55 asigură o protecție completă împotriva ploii și nisipului, chiar și atunci când drona este pliată. Cu M350 RTK, vă puteți concentra asupra misiunii dumneavoastră fără să vă faceți griji cu privire la vreme, deși zborul în ploaie nu este recomandat decât dacă este absolut necesar.

2. O telecomandă emblematică: DJI RC Plus

M350 RTK este echipat cu DJI RC Plus, care se mândrește cu un rating IP54 pentru durabilitate. Lansat inițial cu M30, DJI RC Plus a primit feedback covârșitor de pozitiv de la utilizatori. Dimensiunea sa mai mare oferă o ergonomie îmbunătățită și o suprafață mai mare a ecranului, îmbunătățind experiența generală de zbor. Adăugarea de butoane fizice permite funcționarea fără probleme a dronei, inclusiv comutarea vizualizării camerei, fără a fi nevoie să vă luați degetele de pe stick-urile de control. În plus, M350 RTK acceptă Advanced Dual Control, permițând doi piloți să lucreze împreună eficient.

Pentru proprietarii M300 care nu sunt pregătiți să facă upgrade la M350 RTK, DJI RC Plus este complet compatibil și poate fi achiziționat separat.

3. Sistemul de transmisie

M350 RTK dispune de un sistem de transmisie OcuSync 3 Enterprise îmbunătățit, pentru o conexiune perfectă cu DJI RC Plus. Echipat cu patru antene incorporate, (cu cate una amplasata pe fiecare brat frontal, una sub camera FPV, si una pe spate), sistemul de transmisie asigura conexiuni stabile. Elicele au fost, de asemenea, modernizate la un material neconductor, eliminând orice interferență cu semnalul antenei. Cu opțiuni de antenă îmbunătățite, sistemul de transmisie oferă transmisie video 1080p pe trei canale, facilitând fluxul video fără probleme și comutarea fără întreruperi între fluxurile de intrare. Chiar și în medii complexe, M350 RTK menține conexiuni stabile la distanțe de până la 20 de kilometri.

4. Mecanism de siguranță pentru blocarea brațului

Siguranța și fiabilitatea sunt primordiale în M350 RTK. Cu aceleași capacități de detectare și poziționare în șase direcții și redundanțe încorporate găsite în M300 RTK, M350 RTK introduce îmbunătățiri pentru o utilizare îmbunătățită. Mecanismul de blocare a brațului a fost reproiectat, încorporând un magnet care detectează dacă încuietoarea este fixată corect. Dacă un braț nu este instalat corect, M350 RTK previne decolarea și afișează un mesaj de avertizare în Pilot 2. Această caracteristică asigură funcționarea în siguranță a dronei și reduce riscul de accidente.

5. Cameră FPV low-light

M350 RTK este echipat cu o cameră FPV îmbunătățită, care excelează în condiții de lumină scăzută, oferind performanțe îmbunătățite pentru operațiuni pe timp de noapte. Camera FPV împărtășește de fapt aceeași componentă și senzor găsit în M30. Fie că este vorba de o operațiune de căutare și salvare sau de supraveghere pe timp de noapte, capacitățile îmbunătățite de lumină scăzută ale camerei FPV permit utilizatorilor să vizualizeze clar orizontul și să identifice obstacolele, asigurând siguranța și succesul misiunilor lor.

6. Compatibilitate completă cu payload-urile DJI Enterprise

M350 RTK este compatibil cu toate sarcinile utile M300, inclusiv H20N pentru operațiuni de noapte, H20T pentru inspecții și lucrări termice, L1 pentru LiDAR și P1 pentru topografie aeriană. SDK-ul DJI Payload extinde și mai mult capacitățile M350 RTK, permițând integrarea cu încărcături utile de la terți, adaptate pentru aplicații specifice.

7. Călătorii și transport

Transportul unei drone mari precum M350 RTK poate reprezenta provocări, dar DJI a abordat această problemă prin reproiectarea carcasei de protecție a dronei. O comparație alăturată cu carcasa M300 RTK dezvăluie o reducere semnificativă a dimensiunii, făcându-l mai convenabil de transportat și depozitat. Adăugarea de roți de 360 de grade îmbunătățește și mai mult portabilitatea, permițând utilizatorilor să ruleze fără efort carcasa în locația dorită. În interiorul carcasei, inserțiile din spumă au fost, de asemenea, complet renovate pentru a oferi o organizare și protecție îmbunătățite.

Proprietarii M300 RTK vor fi încântați să afle că carcasa este disponibilă pentru achiziție separată, oferindu-le și capacități de transport îmbunătățite.

Stânga: BS65 Intelligent Battery Station; Dreapta: Geanta de voiaj Matrice 350 RTK

8. Sistem de baterii

Gestionarea bateriilor este un aspect crucial al oricărei operațiuni cu drone, iar DJI a făcut optimizări semnificative sistemului de baterii al M350 RTK pentru a eficientiza acest proces. Fiecare M350 RTK vine la pachet cu o stație de încărcare a bateriei reproiectată, care nu numai că îi reduce amprenta totală, ci are și roți la 360 de grade pentru o mobilitate îmbunătățită.

Bateriile TB65 oferă performanțe excepționale, capabile să alimenteze M350 RTK pentru până la 55 de minute de timp de zbor atunci când sunt complet încărcate. Aceste baterii sunt complet înlocuibile la cald, permițând utilizatorilor să schimbe fără probleme bateriile epuizate cu altele noi, minimizând întreruperile misiunii. Cu eforturi extinse de optimizare a bateriei, fiecare baterie TB65 poate gestiona aproximativ 400 de cicluri de încărcare înainte de a necesita înlocuire, reducând semnificativ costurile de operare pe zbor în comparație cu bateriile originale TB60, care ofereau doar 250 de cicluri de încărcare. Introducerea radiatoarelor pe fiecare baterie, aliniate cu fantele ventilatorului din carcasa de încărcare, facilitează o încărcare mai rapidă și mai eficientă prin răcirea bateriilor. În plus, indicatorul de stare de încărcare a fost plasat convenabil la capătul bateriei, permițând utilizatorilor să verifice starea de încărcare chiar și atunci când bateria se află în carcasă.

Carcasa de încărcare în sine a suferit optimizări și oferă spațiu pentru patru baterii WB37 RC și opt baterii de drone TB65. Oferă trei moduri de încărcare diferite pentru a răspunde nevoilor specifice:

  • Modul Storage încarcă bateriile la 50% din capacitate, ideal pentru prelungirea duratei de viață a bateriei atunci când nu planificați zboruri imediate.
  • Modul Ready-to-Fly încarcă fiecare pereche de baterii la o capacitate de 90%, permițând pregătirea rapidă în timpul sesiunilor de zbor active.
  • Modul Standard încarcă bateriile la 100% capacitate, potrivit pentru situații urgente sau misiuni critice.
    Carcasa de încărcare încorporează, de asemenea, un port de încărcare USB-C de 65 W pentru încărcarea comodă a altor dispozitive, cum ar fi telefoane sau laptopuri

Concluzie

DJI M350 RTK stabilește un nou punct de referință în lumea dronelor, oferind utilizatorilor performanțe excepționale, durabilitate și ușurință în utilizare. Rezistența sporită la intemperii și durabilitatea îl fac un instrument de încredere chiar și în cele mai dure medii. Cu DJI RC Plus, piloții se pot bucura de o experiență de zbor îmbunătățită și de o operare eficientă. Sistemul de transmisie îmbunătățit asigură conexiuni stabile și transmisie video de înaltă calitate, în timp ce mecanismul de blocare a brațului reproiectat sporește siguranța și fiabilitatea. Camera FPV cu lumină scăzută extinde capacitățile dronei, permițând operațiuni în condiții dificile de iluminare. În plus, designul prietenos pentru călătorii și sistemul optimizat de baterie fac transportul și gestionarea bateriei fără probleme. DJI M350 RTK este cu adevărat un schimbător de joc, dând putere profesioniștilor din diverse industrii să-și ducă operațiunile aeriene la noi culmi.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp