Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Upgrade Matrice 300 RTK pentru utilizarea controller-ului DJI RC Plus

O data cu lansarea dronei DJI Matrice 350 RTK, posesorii dronei Matrice 300 RTK pot utiliza controller-ul DJI RC Plus.

Pentru utilizarea controller-ului DJI RC Plus, trebuie urmati cativa pasi simpli. Am pregatit si un tutorial video pentru acest upgrade

1. Descarcare firmware si aplicatie DJI Assistant 2

Primul pas este descarcarea aplicatiei DJI Assistant 2 si a versiunii de firmware v57.00.01.00, ambele de pe site-ul producatorului : enterprise.dji.com/matrice-300/downloads

2. Instalare aplicatie DJI Assistant 2

Dupa descarcarea celor necesare mentionate anterior, trebuie sa instalam software-ul DJI Assistant 2. 

3. Actualizare firmware DJI RC Plus la ultima versiune

In functie de setarile pe care le-ati realizat in momentul activarii dronei, veti primi in mod automat, cand exista conexiune la internet, notificare daca exista o versiune noua de firmware atat pentru drona, cat si pentru celelalte accesorii.

Pentru a verifica versiunea de firmware, apasam pe “Firmware up to date” iar in fereastra urmatoare vor aparea toate versiunile de firmware existente.

Pentru controller, versiunea trebuie sa fie v07.00.01.00.

Update-ul pentru controller poate fi facut atat direct din controller, cat si prin intermediul aplicatiei DJI Assistant 2.

4. Pregatire drona pentru update

Pentru a realiza acest update, va trebui sa avem cele doua baterii TB60 incarcate cel putin 50% si cablul din setul de accesorii, USB-A – USB-C.

Desfacem drona, instalam bateriile si conectam cablul cu partea USB-C in portul pentru update, ilustrat in imaginea alaturata.

5. Update firmware drona

Dupa ce am pregatit drona pentru update, vom conecta partea USB-A a cablului la calculatorul de pe care vom face acest update.

Dupa ce conectam cablul, ne va aparea un icom cu Matrice 300 RTK. Apasam pe el, in partea stanga mergem la tab-ul “Offline Upgrade”, si selectam versiunea de firmware descarcata anterior. 

Urmatorul pas este apasarea butonului “Start Upgrade”

 

6. Conectarea controller-ului la drona

Putem observa in interfata controller-ului ca a aparut un nou icon in dreptul modelului dronei. Deoarece acest controller acum este compatibil cu mai multe drone (Matrice 30, Matrice 300 RTK, Matrice 350 RTK), va trebui sa selectam cu ce drona dorim sa ne conectam la controller. Vom selecta in cazul de fata Matrice 300 RTK.

Dupa ce am selectat modelul de drona, vom apasa pe butonul “Link to Aircraft” pentru a incepe procesul de linking. Dupa apasarea butonului de pe controller, va trebui sa tinem apasat timp de 5 secunde pe butonul de power de pe drona. 

 

DJI RC Plus

Va trebui sa tineti cont de faptul ca o data realizat acest update, nu veti mai putea utiliza controller-ul DJI Smart Controller Enterprise. 
Pentru utilizarea acestuia, va trebui sa urmati aceiasi pasi, dar cu versiunea standard.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp