Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Faceți cunoștință cu PIX4Dcapture Pro & Planificator de misiune

Noua aplicație de planificare a zborului și instrumentul de planificare a misiunii vă vor ajuta să optimizați captarea datelor pentru cartografierea aeriană.

Pix4D este încântat să împărtășească lansarea noii aplicații de planificare a zborului, PIX4Dcapture Pro. Este însoțit de o nouă extensie software, Mission Planner, pentru a ajuta utilizatorii Pix4D în planificarea zborurilor online dintr-un browser web.

 

PIX4Dcapture Pro a fost proiectat cu atenție de echipa noastră pentru a permite colectarea optimă a datelor pentru modelarea 3D și cartografierea 2D. Ca rezultat, funcțiile și instrumentele din cadrul aplicației sunt personalizate pentru profesioniștii care doresc să capteze date pentru cartografierea aeriană.

Descoperiți PIX4Dcapture Pro

Iată câteva puncte importante ale caracteristicilor lui PIX4Dcapture Pro care le vor permite piloților de drone să finalizeze zboruri cu succes.

Obținerea unei colectări coerente de date cu conștientizarea terenului

Aplicația de zbor vă va ajuta să obțineți o suprapunere constantă a imaginilor în timpul zborului, indiferent de teren. Folosind datele de geolocalizare, traiectoria de zbor a dronei va fi adaptată în funcție de cota terenului de sub aceasta pentru a asigura o distanță consistentă față de sol și, astfel, date consistente.

Activați conștientizarea terenului pe PIX4Dcapture Pro și obțineți hărți precise atunci când zburați pe un teren accidentat

Rezultatul acestei conștientizări a terenului și adaptivității este că, atunci când procesați datele imaginii, puteți obține un GSD constant și puteți evita orice goluri în modelul dvs. 2D sau 3D.

Planificați fără efort zborurile cu drone cu hărți offline

Dacă știți că veți zbura într-o locație îndepărtată sau chiar doriți să aveți grijă să aveți un zbor preplanificat, indiferent de conexiunea la internet, puteți utiliza funcția de hărți offline. Planificați-vă misiunile în avans folosind hărțile de bază descărcate (vizualizări pe stradă sau prin satelit) pentru a obține o referință vizuală atunci când zburați pe teren.

Hărți offline pe PIX4Dcapture Pro

De asemenea, aplicația va descărca automat un model digital de altitudine (DEM) pentru a activa funcția de conștientizare a terenului. Pentru mai multe informații despre această funcție, puteți consulta documentația de asistență.

PIX4Dcapture Pro permite RTK pentru măsurători precise

PIX4Dcapture Pro este compatibil cu cele mai recente modele de drone, inclusiv drone din gama Parrot, precum și drone DJI RTK și non-RTK. Unele dintre modelele de drone compatibile sunt DJI Matrice 300 RTK, DJI Mavic 3E și DJI Mavic 3T. Pentru mai multe informații despre compatibilitatea dronei, puteți citi documentația de asistență.

Dronele RTK oferă un nivel ridicat de precizie în colectarea datelor, făcându-le un instrument ideal pentru industriile care necesită măsurători precise, cum ar fi topografia și construcțiile.

Activați Network RTK pe PIX4Dcapture Pro pentru a obține o poziționare și precizie a dronei de până la un centimetru

Planuri de zbor personalizate

PIX4Dcapture Pro are planuri de zbor specializate pentru colectarea de date pentru active specifice, inclusiv turnuri celulare și turnuri de transmisie, în plus față de structurile de rețea pentru sondaje mai ample de teren, misiuni pe orbită și cilindru.

Alternativ, puteți zbura manual dacă trebuie să cercetați un anumit obiect sau să vă concentrați asupra unui anumit obiect. Cu aceasta, aveți control complet asupra modului în care funcționează planificarea zborului cu drone.

Eficiența proiectului

Cu PIX4Dcapture Pro puteți duplica și șterge fără efort atât planuri, cât și misiuni, precum și să creați noi planuri și să adăugați misiuni. Aplicația simplifică gestionarea proiectelor, astfel încât să vă puteți gestiona eficient zborurile și să vă creșteți operațiunile cu drone.

Faceți cunoștință cu Planificatorul de misiune al Pix4D: simplu, scalabil, de încredere

Pe lângă PIX4Dcapture Pro, se lansează Mission Planner. Acest nou instrument este accesat de pe PIX4Dcloud și vă permite să planificați zboruri cu drone de pe un laptop, mai degrabă decât de pe un dispozitiv mobil. Aceste misiuni pot fi apoi descărcate pe PIX4Dcapture Pro pentru utilizare.

Faceți cunoștință cu Mission Planner - noul instrument de planificare a zborului bazat pe cloud

* Vă rugăm să rețineți că Planificatorul de misiune este în prezent în versiune beta.

Instrumentul Mission Planner acceptă aceleași modele de drone ca PIX4Dcapture Pro, ceea ce le permite piloților să-și planifice misiunile pe web și să le execute pe dispozitive mobile, oferind o tranziție lină de la planificare la execuție. Pentru mai multe informații despre modelele de drone acceptate, consultați documentația de asistență.

Planificare ușoară a zborului cu drone

Instrumentul web de planificare a misiunii cu drone oferă o soluție cuprinzătoare pentru planificarea și gestionarea zborurilor cu drone. Cu o interfață ușor de utilizat, acest instrument oferă o varietate de tipuri de misiuni, inclusiv misiuni pe grilă pentru suprafețele mari, misiuni cu cilindru pentru active precum clădiri înalte și misiuni pe orbită pentru clădiri mici. Acest lucru asigură că piloții au acces la instrumentele necesare pentru a finaliza cu succes orice misiune.

Reduceți timpul de planificare cu funcționalitatea Mission Split

Cu Mission Planner, puteți importa cu ușurință fișiere .kml și .csv, care pot fi descărcate din diverse surse publice de date geospațiale, cum ar fi Institutul Național de Geografie din fiecare țară. Odată încărcată, funcția Divizarea misiunii calculează automat numărul de misiuni necesare pentru a acoperi zona și le creează pentru pilot în câteva secunde. Vă rugăm să rețineți că funcția Divizarea misiunii funcționează și cu misiunile create manual.

Acest lucru reduce semnificativ timpul de planificare și ajută la eficientizarea procesului general de zbor. În plus, dacă lucrați la proiecte de întreținere, aceasta înseamnă că planurile pot fi salvate și repetate cu ușurință cu funcția „Duplicare” a instrumentului.

Reduceți timpul de planificare cu funcționalitatea Mission Split

Cu Mission Planner, proiectele pot fi planificate la birou și centralizate, ceea ce înseamnă că pot fi luate decizii majore înainte de efectuarea zborurilor. Acest lucru permite o scalabilitate ridicată prin zboruri repetate cu drone, fie la aceeași vedere, fie între proiecte.

Preia controlul asupra cerului

Cu aplicația PIX4Dcapture Pro și cu Planificatorul de misiune, piloții de drone se pot concentra acum pe crearea planurilor de misiune pentru a eficientiza colectarea datelor.

Deblocați puterea dronei dvs. cu PIX4Dcapture Pro

De la planificare la procesare: soluția completă de flux de lucru pentru captarea datelor precise

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp