Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

DJI Zenmuse L2 este noua soluție pentru colectarea datelor 3D

O privire asupra DJI Zenmuse L2 și cum puteți utiliza sistemul său LiDAR și DJI Terra pentru colectarea datelor 3D și post-procesare de înaltă precizie.

În ceea ce pare a fi cel mai bun simbol al unei noi direcții pentru compania de producție de drone și camere DJI, acest ultim sistem de drone nu este deloc o redare de înregistrare video, ci una de date.

Deși este echipat cu o cameră în sine, nu este deloc conceput pentru videografie. Zenmuse L2 este aici pentru a dezlănțui întreaga putere a tehnologiei LiDAR de la DJI pentru a scana date 3D și pentru a permite rezultate punctuale de înaltă precizie cu post-procesare unică.

Să aruncăm o privire la această nouă direcție îndrăzneață pentru DJI și să explorăm ce are de oferit Zenmuse L2.

Sprijinit de hardware-ul său nou și mai puternic, Zenmuse L2 este o actualizare a modelului anterior L1 care a deschis calea pentru noua direcție a DJI, axată pe măsurători precise ale solului și structurii.

Zenmuse L2 a fost construit pentru a permite o scanare precisă a subiecților complexe într-un interval extins și cu o achiziție mai rapidă a unui nor de puncte. In timp ce lucreaza, utilizatorii vor putea previzualiza, reda și procesa aceste modele de nor de puncte la fața locului, cu rapoarte complete de calitate a sarcinilor generate de DJI Terra.

În general, modelul L2 va reflecta o creștere a intervalului de detectare cu până la 30% față de modelul anterior, cu puncte laser mai mici și nori de puncte mai denși, care pot detecta de la 250 de metri la 10% reflectivitate (și până la 450 de metri la 50% reflectivitate).

Cameră de cartografiere RGB 4/3 CMOS

Ca întotdeauna, există încă o cameră în centrul DJI Zenmuse L2. Deși, spre deosebire de camerele video capabile 4K+ ale unora dintre celelalte sisteme DJI, acest Zenmuse L2 integrează o cameră de cartografiere RGB 4/3 CMOS care folosește un modul LiDAR și un IMU de înaltă precizie, toate găzduite pe 3 axe pe un gimbal stabilizat.

Zenmuse L2 este setat să suporte până la cinci întoarceri ale undei laser atunci când zboară, cu o capacitate îmbunătățită de a colecta date de pe pământ. În plus, cu două moduri de scanare, ar trebui să fie și mai ideal pentru scanări topografice precise. De asemenea, IMU nu necesită timp de încălzire, ceea ce ar trebui să permită utilizatorilor posibilitatea de a captura date imediat după pornire.

O altă actualizare interesantă este că Zenmuse L2 va putea captura date LiDAR și fotogrammetrie simultan, păstrând în același timp datele LiDAR True Color. În plus, pe baza designului său, L2 ar trebui să ofere o rată efectivă de date în nor de puncte de până la 100%.

Pret si Disponibilitate

Zenmuse L2 este o actualizare semnificativă față de L1 și ar trebui să fie un instrument excelent pentru profesioniștii din diverse industrii, inclusiv topografie și cartografiere, energie, silvicultură și construcții.

 

În ceea ce privește industriile adiacente video, totuși, dacă pur și simplu cauți un sistem video cu dronă, acesta nu este DJI-ul pe care îl cauți.

 

Cu toate acestea, dacă oricare dintre aceste abilități de cartografiere 3D pare atrăgătoare pentru orice fel de procesare a datelor sau lucrări de post-procesare pe care le-ați putea face în plus față de munca dvs. video, Zenmuse L2 ar trebui să fie o opțiune de top pentru soluțiile sale bazate pe LiDAR.

Produsul va fi disponibil de la inceputul lunii Noiembrie. Vom reveni cu o actualizare de pret in moment in care vom avea si aceasta informatie.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp