Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Drona de livrare DJI FlyCart 30 lansată la nivel global

DJI face intrarea oficială pe piața de livrare și logistică, evidențiind cererea crescută din diverse industrii, în special în situații de urgență în care alte mijloace de transport ar putea întâmpina dificultăți.

Drona DJI FlyCart 30 a fost proiectată pentru a depăși problemele tradiționale de transport, având o capacitate mare de încărcare, o rază extinsă de acțiune, o fiabilitate înaltă și funcționalități inteligente.

DJI FlyCart 30: Caracteristici cheie

DJI afirmă că FlyCart 30 marchează începutul unei noi ere în transportul la joasă altitudine.

Acesta suportă două modalități de sarcină utilă: Cargo și Winch. Modul Cargo permite eliberarea rapidă și cântărirea automată a încărcăturii, în timp ce sistemul Winch este utilizat în scenarii în care aterizarea dronelor este dificilă sau mărfurile nu pot fi introduse direct în containerul de marfă.

În modul container/cargo, configurația standard a DJI FlyCart 30 constă într-un container EPP cu dimensiuni generale și un volum maxim de 70 de litri (dimensiunile interioare fiind aproximativ: lungime 573 mm, lățime 416 mm, înălțime 306 mm).

Acest container poate fi rapid dezasamblat și asamblat pentru a ușura procesul de încărcare și descărcare.

De asemenea, cutia de marfă este echipată pentru a detecta greutatea și centrul de greutate, asigurându-se astfel că încărcătura este poziționată corect și contribuind la un zbor mai sigur și stabil.

Alte caracteristici cheie ale DJI FlyCart 30 includ:

Capacitate de încărcare robustă:

 • Greutate maximă de transport de 30 kg (cu baterii duble).
 • Greutate maximă de transport de 40 kg (cu o singură baterie).

Performanțe remarcabile:

 • Distanță maximă de zbor de 28 km (fără încărcare, cu baterii duble).
 • Distanță maximă de zbor de 16 km (cu încărcare de 30 kg, cu baterii duble).
 • Timp maxim de zbor de 18 minute cu încărcare de 30 kg și baterii duble.

Mobilitate și viteză:

 • Viteză maximă de zbor de 20 m/s.
 • Viteză de croazieră de 15 m/s.

Operațiuni în orice condiții meteo:

 • Protecție împotriva intemperiilor cu certificare IP55.
 • Temperatura de operare între -20°C și 45°C.
 • Rezistență la vânt cu o limită maximă de 12 m/s.

Conectivitate puternică:

 • Echipat cu transmisie de imagini DJI O3, asigurând o distanță de transmisie a imaginii de până la 20 km (FCC) sau 8 km (CE).
 • Transmisie îmbunătățită a imaginii prin 4G.

Siguranță sporită:

 • Evitare inteligentă a obstacolelor în multiple direcții și condiții meteorologice.
 • Radar dublu.
 • Receptor de semnal ADS-B încorporat.
 • Parașută încorporată pentru situații critice.
 • Redundanță în sistemul de zbor.

DJI Delivery Hub:

 • Platformă de gestionare aeropurtată unică, permite planificarea eficientă a sarcinilor echipamentelor, controlul dinamic al operațiunii, gestionarea centralizată a resurselor și analiza datelor multidimensionale.

Dezvoltare PSDK:

 • Suport pentru dezvoltarea PSDK, permițând integrarea soluțiilor terțe, inclusiv dispozitive precum difuzoare și reflectoare.

DJI FlyCart 30: Specificații cheie

Tabelul de mai jos oferă o prezentare generală a unora dintre specificațiile cheie ale DJI FlyCart 30.

Sistemul de macarale al DJI FlyCart 30 dispune de un mod de cădere controlată a cablului și suportă atât metode automate, cât și manuale de control.

Cu o greutate maximă retractabilă de 40 kg, o lungime maximă de eliberare de 20 de metri și o viteză de retragere care poate atinge 0,8 m/s, acest sistem este proiectat pentru performanță optimă.

Beneficiind de o funcție anti-balansare, asigură eliminarea balansului încărcăturii, contribuind astfel la un transport mai stabil.

Funcția de proiecție AR facilitează utilizatorilor selectarea rapidă a locației de livrare a mărfurilor, iar bunurile pot fi eliberate automat în momentul atingerii solului pentru o livrare precisă.

   
Greutate goală 42,5 kg (fără baterii)
65 kg (cu baterii duble)
Greutate maximă la decolare
95 kg (cutie de marfă standard, aproape de nivelul mării)
Dimensiuni (brațele extinse, elicele extinse)
Lungime 2800 mm, lățime 3085 mm, înălțime 947 mm
Distanța maximă de zbor (fără sarcină)
Baterie dublă: 28 km
Baterie unică: 12 km
Distanța maximă de zbor 
Baterie dublă (sarcină 30 kg): 16 km
Baterie unică (încărcare 40 kg): 8 km
Timp maxim de zbor (încărcare completă) Baterie dublă (încărcare 30 kg): 18 minute
Baterie unică (încărcare 40 kg): 9 minute
Temperatura de funcționare
-20°C până la 45°C
Clasament IP  IP55
Viteza maximă de zbor orizontală
20 m/s (cu o sarcină de 30 kg)
Altitudine maximă de zbor 
6000 metri (fără sarcină)
3.000 de metri este altitudinea maximă de zbor sigură pentru dronă cu încărcare completă
Viteza maxima a vantului 12 m/s (cu o sarcina de 30 kg)

Cu această gamă extinsă de caracteristici, DJI FlyCart 30 a fost proiectat în mod corespunzător pentru a asigura un transport eficient, contribuind semnificativ la îmbunătățirea fezabilității practice a transportului cu drone. Acesta este versatil și poate satisface cerințele de transport în medii variate, inclusiv în zone montane, de-a lungul litoralului, în zonele rurale și în diverse scenarii de urgență. Prin aceasta, oferă posibilitatea mai multor persoane de a beneficia de avantajele aduse de transportul cu UAV-uri, aducând inovație și eficiență în diferite domenii ale logisticii și livrărilor.

Ce sunt dronele de livrare?

Droanele de livrare sunt vehicule aeriene fără pilot, special concepute pentru a transporta și livra mărfuri dintr-o locație în alta. Acestea au atras atenția datorită potențialului lor de a revoluționa modul în care mărfurile sunt transportate, oferind avantaje precum livrări mai rapide, reducerea congestionării traficului și capacitatea de a ajunge în zone îndepărtate sau dificil accesibile.

Companiile din diferite industrii, cum ar fi comerțul electronic, logistica și asistența medicală, au investigat utilizarea dronelor de livrare pentru a optimiza operațiunile.

Cu intrarea pe piață a DJI, cel mai mare producător de drone din lume, evoluția dronelor de livrare pare să capete un impuls semnificativ.

Care sunt beneficiile dronelor de livrare?

Livrările cu drone prezintă numeroase avantaje, printre care:

Logistică îmbunătățită: Livrările realizate cu vehicule tradiționale, precum camionetele, sunt limitate la rețeaua de drumuri atunci când se planifică rutele de la depozit la client. În schimb, livrările cu drone sunt efectuate în linie dreaptă de la centrul de sortare până la destinația coletului, îmbunătățind semnificativ eficiența logistică a operațiunii.

Viteză: Livrările cu drone reprezintă, în esență, o soluție de poștă aeriană directă către client, ceea ce le face mult mai rapide decât metodele tradiționale de livrare.

Reducerea traficului: Conform Amazon – care a efectuat teste cu dronele de livrare – majoritatea pachetelor cumpărăturilor au o greutate sub cinci kilograme, făcându-le potrivite pentru tehnologia dronelor. În prezent, toate aceste pachete ocupă spațiu în vehiculele de livrare. Dacă livrările cu drone ar prelua aceste pachete ușoare, ar elibera spațiu în vehiculele de livrare, reducând astfel traficul pe șosea.

Eficiență costului: Deși costul inițial al tehnologiei drone poate fi semnificativ, implicația redusă de forță de muncă face ca livrările cu drone să devină mai rentabile pe termen lung.

Impact ecologic: Majoritatea dronelor funcționează pe bază de energie electrică, făcându-le opțiuni extrem de prietenoase cu mediul. De asemenea, cu mai puține vehicule de livrare pe drum, emisiile de carbon ar scădea, contribuind la o mai bună sustenabilitate ecologică.

Care sunt cazurile de utilizare ale livrării Dronres?

Există o varietate de cazuri de utilizare ale livrării cu drone în diverse industrii. Iată câteva dintre acestea:

Comerț electronic și vânzare cu amănuntul:

 • Dronele de livrare pot transforma procesul de expediere și livrare a produselor comandate online. Ele facilitează livrarea mai rapidă și eficientă a comenzilor, reducând timpul de așteptare pentru clienți.

Rechizite medicale:

 • Utilizarea dronelor de livrare în domeniul medical poate include transportul materialelor și echipamentelor medicale esențiale, precum medicamente, vaccinuri, defibrilatoare și chiar organe pentru transplant. Aceste drone pot asigura transportul rapid și sigur între spitale, centre medicale sau în zone izolate sau afectate de dezastre, unde timpul este crucial pentru salvarea vieților.

Ajutor în caz de dezastre:

 • După dezastre naturale, dronele de livrare pot oferi livrări rapide de provizii esențiale precum hrană, apă și asistență medicală în zonele afectate, care ar putea fi dificil de accesat prin mijloace tradiționale.

Zone îndepărtate:

 • Dronelor pot livra mărfuri în locații îndepărtate, inclusiv comunități rurale sau locuri cu infrastructură rutieră limitată. Acest aspect este deosebit de util pentru furnizarea de bunuri esențiale precum alimente, medicamente și alte provizii.

Livrare de alimente:

 • Anumite companii explorează utilizarea dronelor pentru a livra direct la clienți comenzi de mâncare de la restaurante.

Transport offshore:

 • Dronelor de livrare le permit să transporte articole de la țărm la nave sau platforme offshore. Aceasta oferă o soluție imediată și mobilă, abordând în același timp costurile ridicate și limitările logistice ale navelor și elicopterelor de aprovizionare.

Reprezentând primua drona de transport al DJI de la lansarea modelului M600, există numeroase cazuri de utilizare în care drona ar putea să beneficieze de avantajele unei capacități VLOS (linie vizuală directă) mai simple pentru livrarea articolelor în câmpul vizual al operatorului. Aceasta ar putea fi deosebit de utilă în sectoare precum răspunsul în caz de urgență și livrările de la port la navă, incluzând transportul defibrilatoarelor și predarea documentelor.

În esență, multe organizații vor constata beneficii semnificative ale acestei noi drone, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Dacă doriți să discutați mai mult despre DJI FlyCart 30  vă rugăm să ne contactați.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp