Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

5 avantaje pe care Drona DJI Matrice 350 RTK poate sa le ofere unei companii din domeniul transportului energiei electrice pentru inspecțiile la liniile de tensiune

De la inspecții electrice și fotovoltaice la modelare 3D aeriană și operațiuni în cadrul poliției, DJI Matrice 350 RTK se poate utiliza în detectarea potențialelor daune și efectuarea in timp util a reparațiilor la rețelele electrice locale și naționale cu ajutorul camerei Zenmuse H20T.

Adăugarea recentă a celei mai rezistente drone industriale de la DJI vine într-un moment în care depinde mult de siguranța angajaților, de la performanța obișnuită a afacerii până la asigurarea că toată lumea, de pretutindeni, are acces neîntrerupt la aprovizionarea cu energie – cu atât mai mult cu cât țările din întreaga lume intră încă din nou blocaj și serviciile de bază rămân critice.

  1. Desfasurarea de operatiuni pe vreme nefavorabilă

Pentru o companie in care abordarea inspecțiilor tinde sa tina pasul cu tendintele pietei si în care secțiunile de rețea nu trebuie să fie oprite în timpul testelor, pentru a garanta o neîntrerupere a furnizării de energie electrică, bazarea pe o platformă UAV  cu IP55 rezistentă la intemperii, cum ar fi Matrice 350 RTK, este o prioritate.  

2. Siguranță la un alt nivel

Este de la sine înțeles, datorită tehnologiei dronei, escaladarea stâlpilor de electricitate din motive de inspecție este de domeniul trecutului, dar aceasta este doar una dintre problemele cu care inspectorii obișnuiau să le facă față în munca lor de zi cu zi. Când vine vorba de inspecții electrice, Matrice 350 RTK duce conceptul de „siguranță” la un nivel cu totul nou.

„Telemetrul laser al Zenmuse H20T (compatibil cu Matrice 350 RTK), poate fi folosit pentru a măsura distanța de la copaci la liniile electrice, iar fotografiile detaliate de înaltă calitate de la o distanță mai mare fac zborul mai sigur”, spune Tschachtli de la compania Bouygues E&S EnerTrans AG.

3. Zboruri mai lungi, muncă neîntreruptă

Pentru a garanta fluxul neîntrerupt de alimentare cu energie de pana la 55 de minute, bateria de zbor inteligentă TB65, care poate fi înlocuită fara oprirea totala a dronei, creste aproape dublul eficienta de zbor obișnuita.

Nu este nevoie să reporniti aeronava atunci când comutăati între seturile de baterii ale dronei DJI M350 RTK.

În fiecare misiune, timpul este totul, dar bateriile nu sunt singura componentă care fac ca munca de inspecție să fie mai eficientă. Camera dezvoltata excelent, all-in-one-ul H20T cu caracteristici termice, zoom, laser și RGB permite colectarea in același zbor de date diferite fără a fi nevoie să schimbați camera. Pentru pilot, precum și pentru operator, acest lucru este foarte util și eficient în timp: greutatea mai mică înseamnănd zbor mai lung.

4. Camera termică și integrare perfecta

Fara indoiala , DJI Matrice 350 RTK am etichetat-o drept instrumentul de vis al inspectorului de linii de tensiune aeriene. Pentru Tschachtli de la compania Bouygues E&S EnerTrans AG, camera termică și integrarea perfectă ies în evidență în comparație cu multe alte caracteristici ale DJI Matrice 350 RTK.

Pe de o parte, capacitățitea de viziune termică permit localizarea rapidă și precisă a zonelor deteriorate de sistemele fotovoltaice. Deoarece liniile individuale sunt de obicei conectate cu conexiuni prin presare, dacă acestea nu sunt realizate stabilite sau dacă se uzează, apare rezistența și componenta se încălzește. Prin urmare, cablurile noi sunt verificate pentru defect de fabricație după ce au fost puse în funcțiune pentru prima dată.

În  același timp, camera Zenmuse H20T reunește toate sistemele de înregistrare relevante pentru un inspector într-un singur dispozitiv. Acest lucru economisește multă greutate la decolare și, astfel, prelungește timpul de zbor.

5. Muncă liniștită, neintruzivă

Una dintre provocările cu care se confruntă inspectorii de linii de tensiune aeriene atunci când integrează dronele cu metodele tradiționale de inspecție, pe lângă nevoia de a concilia nevoile operaționale și respectarea reglementărilor, este acceptarea publicului.

„Matrice 350 RTK este mult mai silențioasa decât predecesorii săi cu un nivel de zgomot de 97 decibeli. Această reducere semnificativă a nivelului de zgomot  înseamnă că munca de inspectie atrage și mai puțină atenție din partea trecătorilor, elicele optionale cu zgomot redus la ale dronei scazand zgomotul cu inca 2 decibeli in comparatie cu elicele standard.

Distribuie articolul!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp