Utilizarea dronelor in agricultura de precizie

Cum dronele agricole schimbă modul în care lucrează fermierii

Pe vremuri, agricultura implica destul de multe ghiciuri: cum va fi vremea in perioada urmatoare? La ce fel de randament al recoltelor ne putem astepta?

De-a lungul anilor, fermierii au găsit modalități inovatoare de a răspunde la aceste întrebări cât mai mult posibil cu noile tehnologii. Dronele agricole sunt următorul pas în acest proces. Dronele agricole pot fi folosite pentru a face orice, de la agricultura de precizie, la dispersarea eficientă a buruienilor sau a îngrășămintelor, până la optimizarea managementului câmpului. Rezultatele includ costuri reduse de operare, calitate îmbunătățită a recoltei și o rată de randament crescută.

Lumea agriculturii în schimbare rapidă

Activitățile agricole de astăzi arată destul de diferit față de acum câteva decenii. Noua tehnologie le-a permis cultivatorilor de astăzi să optimizeze fiecare parte a operațiunilor lor – de la pulverizarea pe câmp la ciclurile de creștere și sănătatea culturilor.

O mare parte a acestei transformări poate fi atribuită dronelor și altor tipuri de vehicule aeriene fără pilot (UAV). Cu o dronă agricolă, fermierii obțin o analiză aprofundată a datelor și o planificare a misiunii, precum și noi instrumente capabile să gestioneze munca fizică.

Indiferent dacă sunteți un fermier independent sau un lider al unei organizații mai mari, tehnologia dronei vă poate ajuta să vă depășiți obiectivele de recoltă și să obțineți mai multe culturi cu mai puține resurse. Două dintre principalele modalități prin care UAV și sarcina utilă potrivite pot ajuta sunt pulverizarea eficientă a culturilor și cartografierea câmpului.

DJI Agras T10
DJI Agras T10

Pulverizarea câmpurilor cu ajutorul dronelor agricole

Linia Agras de drone de pulverizare de la DJI poate ajuta cu precizie la urmatoarele sarcini:

  • Îngrăşământ
  • Erbicid
  • Fungicid
  • Pesticid
  • Semințe
  • Deshidratanti

Aplicarea eficientă a celor de mai sus este o provocare persistentă pentru orice cultivator. Dacă pulverizați prea mult concentrat într-un singur loc, creșteți costuri suplimentare și, potențial, scadeți calitatea produselor dvs. Cu toate acestea, o concentrație prea scăzută va lăsa culturile vulnerabile să fie acoperite de buruieni, subnutrite sau mâncate de insecte și alți prădători – potențial scăzând rata de producție.

Cu toate acestea, dronele agricole potrivite și încărcăturile utile de pulverizare pot distribui substanțele chimice în mod uniform și eficient.

Rezultatele? Calitatea îmbunătățită a culturii și o rată de randament mai mare fără muncă manuală intensă. Dronele agricole DJI pot fi folosite pe aproape orice tip de cultură, inclusiv orez, grâu, porumb, citrice, bumbac și multe altele.

DJI Agras T10

Pe lângă faptul că acoperă mai mult teren la un preț mai mic, pulverizarea cu drone poate oferi beneficii majore pentru mediu. Dronele pot distribui mai eficient pesticidele, astfel încât să utilizați mai puțin pentru același efect general. Semănarea prin intermediul dronelor poate ajuta, de asemenea, la maximizarea utilizării eficiente a terenului dumneavoastră. Având în vedere că schimbările climatice și dezvoltarea vor afecta cantitatea totală de teren disponibilă la nivel global pentru agricultură, utilizarea eficientă a terenurilor va fi cheia pentru menținerea rezultatelor de succes în anii următori.

Folosirea dronelor pentru a culege date pentru agricultura de precizie

Pulverizarea și însămânțarea inteligentă nu sunt singurele modalități de a crește eficiența generală a agriculturii, de a reduce costurile sau de a crește randamentul. Dronele pot fi, de asemenea, folosite pentru a mapa o zonă și pentru a crea noi perspective – eliminând presupunerile din mare parte din procesul de creștere.

Phantom 4 Multispectral
Phantom 4 Multispectral

Una dintre solutiile pentru toate acestea este tehnologia de teledetecție, care preia radiația de pe sol și poate urmări totul, de la caracteristicile fizice la cantitatea de căldură pe care o generează o zonă. Cele mai bune drone de cartografiere a agriculturii duc acest concept mai departe cu ceea ce se numește imagistica multispectrală. Aceasta înseamnă că pot captura senzori de lumină atât vizibili, cât și invizibili într-un interval stabilit. Două tipuri cheie de hărți care pot fi create cu acest tip de dronă agricolă includ:

  • Hărți RGB: O vedere panoramică, dar și mai bine, chiar și o hartă de bază Roșu Verde Albastru (RGB) poate oferi informații proaspete. Aceste hărți vă permit să vedeți exact cât teren trebuie să creșteți la centimetru și să vă ajute la monitorizarea culturilor pe o perioadă lungă de timp, ajutându-vă să vă adaptați de la sezon la sezon.
  • Hărți NDVI: Indicele de vegetație a diferențelor normalizate (NDVI) duce informațiile unei hărți RGB cu un pas mai departe. Harta arată cantitatea de lumină infraroșie reflectată într-o zonă,  un indicator al malnutriției și al secetei. Potrivit Go Intelligence, acest tip de colectare de date poate fi folosit pentru a identifica culturile problematice cu până la două săptămâni înainte de apariția semnelor fizice, ceea ce îl face un instrument de neprețuit pentru fermierii care încearcă să prezică cu exactitate rata de randament.
RGB vs NDVI

Pentru mai multe informații despre modul în care datele dronei pot transforma modul în care creșteți, citiți cartea electronică „Dronele de imagistică multispectrale pentru agricultură: Datele privind sănătatea culturilor la dispoziție.”

Drone agricole și accesorii potrivite

Când căutați ce este mai bun în tehnologia agricolă, oferim dronele și accesoriile DJI. Soluțiile noastre sunt concepute ținând cont de nevoile cultivatorilor. Dronele DJI au pulverizat peste 350.000 de kilometri pătrați până în prezent și asta se bazează doar pe datele care au fost încărcate manual de utilizatori.

Cele mai bune drone agricole ale noastre agricole includ:

Cel mai nou produs dintr-o linie de drone de succes Agras, Agras T30 este soluția ta ideală pentru stropirea câmpurilor mai mari datorită capacității sale de 40 kg, unui debit de până la 50 kg pe minut, unei lățimi de împrăștiere de până la 7 metri și eficienta orară de 1 tonă pentru uree. Acest lucru se traduce prin capacitatea de a acoperi până la 16 hectare pe oră.

Cu toate acestea, puternicul T30 nu este singura dronă Agras din care să alegi. Agras T10 este proiectata pentru a oferi aceleași capacități de pulverizare a culturilor, dar este mai ideala pentru câmpurile mai mici și mijlocii.

În timp ce linia Agras a fost concepută având în vedere pulverizarea câmpului, Phantom 4 RTK este instrumentul perfect pentru cartografierea câmpului. Această dronă poate ajuta la generarea de hărți precise datorită unui modul RTK care este integrat direct în dronă. Noul sistem TimeSync aliniază continuu controlerul de zbor, camera și modulul RTK pentru date de poziționare fixe în care poți avea încredere. Această dronă este complementul perfect pentru orice muncă de topografie, de la fermă până la șantier.

Proiectat ținând cont de sectorul agricol, P4 Multispectral se îmbină perfect în fluxurile dvs. de lucru. Utilizați acest instrument si profitati de imaginile multispectrale pentru a obține informații imediate asupra sănătății plantelor dvs. Caracteristicile includ un senzor spectral de lumină solară integrat și un modul RTK care permite o precizie de până la centimetru.

Pe lângă drone, DJI oferă încărcături utile specifice agriculturii, concepute pentru a face față unora dintre provocările de top din sector, inclusiv:

Conceput pentru a se împerechea perfect cu drona dvs. agricolă DJI, acest sistem de împrăștiere este un instrument neprețuit pentru orice, de la însămânțarea orezului la reînsămânțarea din prerie la însămânțarea uleiului și chiar la împrăștierea îngrășămintelor.

Sistemul de pulverizare pentru livezi permite utilizatorilor sa schimbe configuratia dronei DJI AGRAS T30 la configuratia Orchard, care este mai potrivita pentru operatiunile de stropire efectuate special in livezi. Inlocuiti componentele de pulverizare pe bratele M1 si M4 ale aeronavei, si atasati duzele TX-VK4 sau ZV-VK4. Cand se utilizeaza sistemul de pulverizare pentru livezi ale DJI AGRAS T30 impreuna cu tehnologia unica DJI de directionare conform ramurilor copacilor, AGRAS T30 poate patrunde in coronamentul gros al pomilor pentru a efectua operatiuni de pulverizare mai precise si mai eficiente, precum si pentru a economisi pesticide lichide si a evita alte costuri de operare.

In cazul in care aveti nevoie de consultanță pentru a achiziționa dronma agricolă cea mai optima pentru dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati!