Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Vezi mai multe, lucrează mai inteligent

Mavic 3 Multispectral

O topografie aeriană eficientă trebuie să vadă invizibilul. De aceea, Mavic 3 Multispectral are două tipuri de camere. Combina o cameră RGB cu o cameră multispectrală pentru a scana și analiza creșterea culturilor cu o claritate totală. Gestionarea producției agricole necesită precizie și date, iar Mavic 3 Multispectral oferă ambele.

Avantaje Mavic 3 Multispectral

Compactă și portabilă

Pliabilă și
ușor de depozitat

Poziționare precisă

Poziționare RTK la nivel de centimetru
Sincronizare de timp la nivel de microsecunde

Cameră multispectrală

4 × 5MP
G/R/RE/NIR

Sigură și stabilă

Evitarea obstacolelor omnidirecționale ¹
Distanța de transmisie 15 km ²

Cameră RGB

20 MP
4/3 CMOS,  shutter mecanic

Topografie aeriană eficientă

Pana la 200 de hectare / zbor ³

Sistem imagistica RGB + Multispectral

Sistem de imagistică foarte integrat

Sistemul de imagine recent modernizat, cu o cameră RGB de 20 MP și patru camere multispectrale de 5 MP (green, red, red edge și near infrared), permite aplicații precum topografia aeriană de înaltă precizie, monitorizarea creșterii culturilor și studiile resurselor naturale.

Mavic 3 Multispectral
Near-infrared (NIR)

860 nm ± 26 nm

 
Red edge (RE)

730 nm ± 16 nm

 
Red (R)

650 nm ± 16 nm

 
Green (G)

560 nm ± 16 nm

 

Caracteristici cameră RGB

4/3 CMOS

Senzor 20MP

1/2000s

Shutter mecanic rapid

0.7s

Declanșator rapid când este utilizată camera RGB

Senzor de lumină solară

Senzorul de lumină solară incorporat în Mavic 3 Multispectral captează iradierea solară și o înregistrează într-un fișier imagine, permitând compensarea luminii datelor de imagine în timpul reconstrucției 2D. Aceasta conduce la obținerea unor rezultate NDVI mai precise, precum și îmbunătățirea acurateței și consecvenței datelor obținute în timp.

Modul RTK

Imagini precise care captează fiecare pixel

Mavic 3 Multispectral cu modul RTK pentru pozitionare la nivel de centimetru. Controlul zborului, camera si modulul RTK se sincronizeaza in microsecunde pentru a surprinde cu precizie locatia centrului imaginii al fiecarei camere. Acest lucru ii permite lui Mavic 3M sa faca topografie aeriana de inalta precizie fara a utiliza puncte de control la sol.

Durată de viață a bateriei eficientă și fiabilă

Durata de viață a bateriei foarte lungă, rafale de fotografie rapide

43 de minute⁴

Timp de zbor

200 de hectare³

Un singur zbor poate finaliza operațiunile de cartografiere pe o suprafață de 200 de hectare.

Durată de viață a bateriei eficientă și fiabilă

Incarcare rapidă

Hub de încărcare de 100W

Încărcare rapidă de înaltă eficiență

Încarcare rapidă la 88W

Aeronava

Semnal stabil, transmisie lina a imaginii

Transmisia O3 integrează două semnale de transmisie și patru semnale de recepție pentru a suporta distanțe de transmisie ultra-lungi de până la 15 km.

Detectarea omnidirecțională a obstacolelor¹ și topografia aeriană cu funcție de urmărire a terenului sunt două caracteristici importante ale sistemului.

Aeronava dispune de mai mulți senzori de viziune cu un câmp vizual (FOV) larg, care detectează cu precizie obstacolele în toate direcțiile, asigurând evitarea obstacolelor omnidirecțională. De asemenea, topografia aeriană cu funcția de urmărire a terenului poate fi efectuată cu ușurință în peisaje cu pante abrupte.

Aplicatii

Cartografierea livezii

Mavic 3 Multispectral permite supravegherea aeriană a livezilor, inclusiv pe peisaje în pantă. În colaborare cu DJI Terra sau DJI SmartFarm Platform⁶, poate reconstrui hărți de livezi de înaltă rezoluție, identificând automat numărul de copaci, distingând copacii de alte obstacole sau obiecte, și generând rute de operare tridimensionale pentru dronele agricole. Aceste funcționalități fac operațiunile mai sigure și mult mai eficiente.

Ghidați aplicațiile cu rate variabile

Pentru fertilizarea orezului, reglarea creșterii bumbacului și pulverizarea cu îngrășământ foliar la cartofi, Mavic 3 Multispectral este utilizat pentru a obține imagini multispectrale ale culturilor.

DJI Terra sau Platforma DJI SmartFarm⁶ pot genera apoi hărți NDVI și alți indici de vegetație, captând diferențele de potențial al culturilor și generând hărți de prescripție care permit dronelor agricole să execute aplicații cu rată variabilă. Acest lucru le permite utilizatorilor să reducă costurile, să mărească randamentul și să protejeze mediul.

Cercetare inteligentă pe teren

Mavic 3 Multispectral poate efectua cercetări automate pe teren. Imaginile pot fi încărcate pe Platforma DJI SmartFarm⁶ în timp real prin intermediul unei rețele 4G. Poate detecta anomalii, cum ar fi deficiențele de apariție, presiunea buruienilor și adapostirea culturilor în timp util.

De asemenea, poate efectua analize inteligente, cum ar fi identificarea răsadurilor de bumbac și testarea producției de orez, utilizând identificarea AI pentru partajarea în timp real a informațiilor despre creșterea culturilor, îndrumarea activităților agronomice și gestionarea ușoară a 70 de hectare de teren agricol de către o singură persoană.

Monitorizarea mediului și studiul resurselor naturale

Mavic 3 Multispectral poate fi, de asemenea, utilizat în studii de mediu și resurse naturale, cum ar fi monitorizarea îmbogățirii apei, studiile de distribuție a pădurilor, sondajele zonelor verzi urbane și multe altele.

Ecosistem deschis

Cloud API

Mavic 3 Multispectral poate fi conectat direct la o platformă cloud de terță parte prin intermediul API-ului DJI Cloud încorporat în Pilot 2, bazat pe protocolul MQTT. Nu este necesară dezvoltarea unei aplicații separate pentru a permite transmiterea informațiilor despre echipamentele UAV, streamingul live, datele foto și alte informații.

MSDK

Mavic 3 Multispectral acceptă Mobile SDK 5 (MSDK5) cu un eșantion complet open-source de cod de producție. MSDK5 facilitează dezvoltarea unei aplicații de control proprietare pentru patrulare pe teren cu ajutorul dronelor, topografie inteligentă și alte scenarii, făcând utilizarea acestora mai ușoară.

Pentru mai multe informații despre Mavic 3M nu ezitați să ne contactați  1. NU zburați în condiții meteorologice severe, cum ar fi vânturi puternice (viteze ale vântului de 12 m/s sau mai mult), zăpadă, ploaie sau fulgere. NU zburați în zone care se află la 6.000 de metri sau mai mult deasupra nivelului mării. NU pilotați aeronava în medii în care temperatura este sub -10° C (14° F) sau peste 40° C (104° F). NU decolați de pe obiecte în mișcare, cum ar fi mașini și nave. NU zburați în apropierea suprafețelor reflectorizante, cum ar fi apa sau zăpada. În caz contrar, este posibil ca sistemul de poziționare vizuală să nu funcționeze corect. Când semnalul GNSS este slab, zburați aeronava în medii cu iluminare și vizibilitate bună. Este posibil ca sistemul de vedere să nu funcționeze corect în condiții de lumină slabă. Fiți conștienți de siguranța zborului atunci când zburați în apropierea surselor de interferență electromagnetică. Sursele obișnuite de interferență electromagnetică includ linii electrice de înaltă tensiune, stații de transmisie de înaltă tensiune, stații radar, stații de bază pentru telefoane mobile, turnuri de transmisie, hotspot-uri Wi-Fi, routere și dispozitive Bluetooth.
  2. Distanța de transmisie de 15 km poate fi atinsă numai conform standardului FCC atunci când este măsurată într-un mediu exterior fără interferențe. Standardul SRRC este adoptat în China continentală, iar cea mai îndepărtată distanță de transmisie este de 8 km. Datele de mai sus sunt cele mai îndepărtate distanțe de comunicare pentru zborurile dus, fără întoarcere, conform fiecărui standard. Vă rugăm să acordați atenție returnării solicitărilor în aplicația DJI Pilot 2 în timpul zborului.
  3. Condiții specifice de testare: Într-un mediu însorit fără vânt, fotografia ortografică de zbor aeriană se obține cu o viteză de zbor de 15 m/s, o altitudine de zbor de 217 m, o distanță de eșantionare la sol (GSD) de 5,73 cm pentru vizibil și 10 cm pentru multispectral, o rată de suprapunere înainte și înapoi de 70% și o rată de suprapunere laterală de 60%.
  4. Datele au fost măsurate folosind un DJI Mavic 3M zburând cu o viteză constantă de 36 km/h la nivelul mării într-un mediu fără vânt, până când a rămas 0% putere. Este doar pentru referință. Vă rugăm să acordați atenție solicitărilor de revenire la acasă din aplicația DJI Pilot 2 în timpul zborului.
  5. Accesorii optionale. Acest serviciu nu este disponibil în unele țări. Vă rugăm să consultați distribuitorul local pentru detalii. Nu instalați modulul DJI Cellular atunci când utilizați o cameră multispectrală pentru a captura date, pentru a evita blocarea senzorului de intensitate.
  6. Platforma agricolă inteligentă DJI va fi acceptată în T2 al anului 2023. Acest serviciu nu este disponibil în unele țări. Vă rugăm să consultați distribuitorul local pentru detalii.