Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Soluție optimizată 3 în 1 pentru teledetecție avansată și cercetare agricolă.

Integrează perfect un senzor pancromatic de înaltă rezoluție de 12 MP, un nou senzor termic care oferă de două ori rezoluția la sol față de precedentul Altum și cinci benzi spectrale discrete.

Rezoluția sa înaltă îl face senzorul perfect pentru aplicațiile de învățare automată la nivel de plantă, cum ar fi numărarea culturilor în stadiu incipient. De asemenea, are un obturator global pentru rezultate fără distorsiuni, API-uri deschise și un nou dispozitiv de stocare care permite până la 2 capturi/secundă.

Caracteristici

Standard industrial pentru calitatea datelor și repetabilitate

Rezoluție înaltă

Altum-PT dispune de un senzor pancromatic de înaltă rezoluție de 12,4 MP, care permite „ascuțirea panoului” a imaginilor multispectrale, crescând rezoluția spațială a datelor multispectrale: 1,25 cm per pixel / 0,47 inchi per pixel rezoluție la sol pan-sharpened atunci când zbori la 60 m / 200 ft .

Senzor termic

Senzorul termic FLIR Boson® încorporat de 320 x 256 permite hărți termice precise la un GSD de 17 cm / 6,7 inchi de la 60 m / 200 ft altitudine de zbor.

5 benzi multispectrale

  • Blue (475 nm center, 32 nm bandwidth)
  • Green (560 nm center, 27 nm bandwidth)
  • Red (668 nm center, 14 nm bandwidth)
  • Red edge (717 nm center, 12 nm bandwidth)
  • Near-IR (842 nm center, 57 nm bandwidth)

Rata de captură de până la 2 imagini/secundă

Altum-PT folosește CFexpress, un spațiu de stocare amovibil de 2 TB care permite până la două capturi pe secundă*, timp de răspuns imediat între zboruri prin schimbarea cardurilor și viteze rapide de încărcare de la card la computer pentru o gestionare mai eficientă a datelor.

 

* în funcție de configurațiile utilizatorului

Obturator global

Obturatorul global al lui Altum-PT permite capturi de imagini fără distorsiuni.

De ce RedEdge-P

Crește acuratețea și repetabilitatea datelor

Imagini multispectrale calibrate

Fiecare kit de cameră Altum-PT vine cu un panou de reflectare pentru calibrarea la sol, precum și un senzor de lumină DLS2 pentru măsurarea iradierii și a unghiului solar. Aceste instrumente de calibrare radiometrică țin cont de condițiile meteorologice și de lumină diferite, oferind date mai precise și fiabile, care permit analiza în serie de timp și comparabilitatea rezultatelor în timp.

Capabilitati AI puternice

Datorită benzii pancromatice, Altum-PT permite imagini RGB de înaltă rezoluție, multispectrale și termice pentru aplicații de învățare automată, cum ar fi numărarea plantelor și aplicații avansate de cercetare a vegetației.

Claritate îmbunătățită a imaginii

„Am fost foarte surprins de claritatea rezoluției Altum-PT pentru controlul buruienilor din porumb. Folosim un Sony Alpha 7R II în ultimii doi ani, dar camera are nevoie de aproximativ 1,4 secunde între fotografii, încetinind drona și luând aproximativ trei seturi de baterii pentru a finaliza colectarea datelor. Am zburat pe același teren când am cumpărat camera Altum-PT și s-a făcut mult mai rapid și cu o singură baterie. Dar, în mod clar, cea mai bună a fost claritatea datelor Altum-PT, care a depășit-o cu mult pe cea Sony, chiar înainte de a clarifica imaginea.”

Dr. Paulo Flores

Profesor asistent Departamentul de Inginerie Agricolă și Biosisteme la Universitatea de Stat din Dakota de Nord

Interfață deschisă pentru o integrare ușoară

Altum-PT SkyPort asigură compatibilitatea perfectă cu dronele DJI M300 RTK. Camera are, de asemenea, o interfață API deschisă pentru o integrare ușoară cu multe platforme populare de drone și software.

Captură termică și multispectrală sincronizată

Captarea simultană a benzilor multispectrale, termice și pancromatice elimină necesitatea alinierii datelor în post-procesare și permite ieșiri de înaltă rezoluție, cum ar fi culoarea RGB, NDVI, NDRE, CIR.

Design condus de utilizator

Produsele noastre sunt concepute pe baza feedback-ului clienților. Altum-PT are o rezoluție spațială de două ori mai mare decât modelele Altum anterioare, o rată de captură mai rapidă și suport RTK pentru dronele DJI M300.

Conform NDAA

Toți senzorii din seria MicaSense sunt conformi NDAA, proiectați, fabricați și fabricați în SUA.

Cazuri de utilizare și aplicații

Proiectat special pentru UAV și cartografierea vegetației

Probleme de presiune și detectarea înfundatelor în sistemele de irigare

Imaginile termice ale lui Altum-PT pot ajuta la identificarea colțurilor și a scurgerilor de irigare prin efectele de răcire a apei sau lipsa acestora asupra vegetației și a solului. Zonele cu irigare excesivă vor părea vizibil mai reci decât restul câmpului. Zonele fără irigare vor prezenta temperaturi mai ridicate decât restul câmpului.

Programarea irigațiilor

Determinarea timpului, frecvenței și duratei de irigare este un factor critic în agricultura de producție, deoarece are un impact direct asupra sănătății culturilor. Imaginile termice Altum-PT oferă perspective puternice asupra gestionării apei, ajutând managerii de irigații să determine udarea corectă și să identifice scurgerile sau colțurile în sistemul de irigare prin diferența dintre copacul culturii și temperatura solului.

Detectarea bolilor, dăunătorilor și deficiențelor de nutrienți

Cu imaginile multispectrale de înaltă rezoluție de la Altum-PT, utilizatorii au o șansă mai bună de a identifica problemele care afectează fiziologia copacului plantei. Bolile, insectele și problemele nutritive cauzează adesea daune fiziologice înainte ca simptomele să fie vizibile în RGB. Folosind diferiți indici multispectrale și compoziții ai datelor pan-sharpened, aceste probleme pot fi detectate mai devreme.

Fenotiparea plantelor

Măsurarea manuală a caracteristicilor plantei necesită mult timp. Altum-PT captează mai multe date în mai puțin timp, permițând cercetătorilor să înțeleagă mai ușor cum reacționează diferitele trăsături la diferite condiții de creștere.

Estimări ale randamentului fructelor

Metodele populare de estimare a randamentului fructelor, cum ar fi numărarea manuală a fructelor sau analiza serii cronologice, sunt consumatoare de timp și costisitoare. Altum-PT oferă o combinație de imagini RGB de înaltă rezoluție, multispectrale și termice, permițând predicții mai precise ale randamentului, permițând numărarea fructelor bazate pe algoritmi și analiza temperaturii.

Predicția stresului hidric

Temperatura copacului este un indicator valoros al stresului plantelor. Termocamera Altum-PT permite fermierilor să evalueze periodic starea fiziologică a plantelor și să detecteze modificări subtile ale temperaturii copacului care ar putea fi un indicator al stresului hidric.

Pentru alte detalii despre acest produs, nu ezitați să ne contactați.