Abonează-te la newsletter și primești un e-book gratuit: „Dronele în Agricultură”. Click aici pentru abonare.

Sistem aerian LiDAR de înaltă precizie

Rază puternică, precizie ridicată

Zenmuse L2 integrează un modul LiDAR, un sistem IMU de înaltă precizie  și o cameră de cartografiere RGB CMOS 4/3, oferind platformelor de zbor DJI achiziții de date geospațiale mai precise, eficiente și mai fiabile. Când este utilizat cu DJI Terra, oferă o soluție la cheie pentru colectarea datelor 3D și post-procesare de înaltă precizie.

Precizie ridicata

Precizie verticală: 4 cm;
Precizie orizontală: 5 cm [1]

Eficiență excepțională

2,5 km2 parcurși într-un singur zbor [2]

Penetrație superioară

Pete laser mai mici, nori de puncte mai densi

Interval de detectare [3]

250 m @ 10% reflectivitate, 100 klx
450m @50% reflectivitate, 0klx

5 Retururi

Soluție la cheie [4]

Point Cloud LiveView

Procesare cu un singur clic pe DJI Terra

Soluție integrată LiDAR

Sprijinit de hardware-ul său puternic, L2 poate permite o scanare precisă a subiectelor complexe într-un interval extins și o achiziție mai rapidă a unui nor de puncte. În timpul operațiunilor, utilizatorii pot previzualiza, reda și procesa modele de nori de puncte la fața locului, cu rapoarte de calitate a sarcinilor generate de DJI Terra, oferind o soluție simplă, unică, pentru a îmbunătăți eficiența generală. Acest lucru le permite utilizatorilor să obțină rezultate în nor de puncte de înaltă precizie cu post-procesare unică.

Precizie la nivel înalt

Combinând GNSS și un IMU auto-dezvoltat de înaltă precizie, această soluție atinge o precizie verticală de 4 cm și o acuratețe orizontală de 5 cm. [1]

Eficiență excepțională

Este gata de lucru de îndată ce este pornit și poate colecta atât date geospațiale, cât și RGB dintr-o zonă de 2,5 km2 într-un singur zbor. [2]

Operare intuitivă

Împreună cu Matrice 350 RTK și DJI Terra, L2 oferă o soluție la cheie, ușor de utilizat, scăzând pragul operațional.

Frame-Based LiDAR

Creștere cu 30% a intervalului de detectare [5]

L2 poate detecta de la 250 de metri la 10% reflectivitate și 100 klx, [3] și până la 450 de metri la 50% reflectivitate și 0 klx. [3] Altitudinea operațională tipică se extinde acum până la 120 de metri, sporind în special siguranța și eficiența operațională.

Pete laser mai mici, nori de puncte mai densi

Cu o dimensiune redusă a spotului de 4×12 cm @100m, doar o cincime din cea a L1, L2 nu numai că detectează obiecte mai mici cu mai multe detalii, dar poate pătrunde și în vegetația mai densă, generând modele digitale de elevație (DEM) mai precise.

Acceptă 5 returnări

În zonele cu vegetație densă, L2 poate capta mai multe puncte de teren sub frunziș.

Rata efectivă a norului de puncte: 240.000 puncte/s

Atât în modurile de întoarcere unică, cât și în cele multiple, L2 poate atinge o rată maximă de emisie de nori de puncte de 240.000 de puncte pe secundă, permițând achiziția mai multor date din nori de puncte într-un interval de timp dat.

Două moduri de scanare

L2 acceptă două moduri de scanare, oferind flexibilitate utilizatorilor în funcție de cerințele lor. În modul de scanare repetitivă, LiDAR-ul L2 poate obține nori de puncte mai uniformi și mai precisi, îndeplinind în același timp cerințele de cartografiere de înaltă precizie. În modul de scanare non-repetitivă, oferă o penetrare mai profundă pentru mai multe informații structurale, făcându-l potrivit pentru inspecția liniilor electrice, topografia forestieră și alte scenarii.

Design bazat pe cadru

Designul bazat pe cadru are ca rezultat o rată efectivă de date în nor de puncte de până la 100%. Împreună cu un cardan cu trei axe, oferă mai multe posibilități pentru scenariile de topografie.

IMU de inalta precizie

Precizie îmbunătățită

Sistemul IMU auto-dezvoltat de înaltă precizie, combinat cu sistemul de poziționare RTK al dronei pentru fuziunea datelor în timpul post-procesării, oferă acces L2 la informații foarte precise despre poziție absolută, viteză și atitudine. În plus, adaptabilitatea îmbunătățită la mediu a sistemului IMU îmbunătățește fiabilitatea operațională și precizia L2.

Precizie de orientare [6]
În timp real: 0,2°, post-procesare: 0,05°
Precizie înclinare/ruliu [6]
În timp real 0,05°, post-procesare 0,025°

Fără încălzire IMU

Performanța sistemului IMU a fost îmbunătățită semnificativ și este gata de utilizare în momentul în care este pornit. Și, drona însoțitoare este gata să înceapă sarcinile imediat după ce RTK este în starea FIX, oferind o experiență optimizată pe teren.

Camera de cartografiere RGB

4/3 CMOS, obturator mecanic

Dimensiunea pixelilor a fost mărită la 3,3 μm, iar pixelii efectivi ajung acum la 20 MP, rezultând o îmbunătățire semnificativă a imaginii generale, precum și detalii mai îmbogățite ale norului de puncte cu culori reale. Intervalul minim de fotografiere a fost redus la 0,7 secunde. Camera de cartografiere are un număr de declanșatori de până la 200.000 de ori, reducând și mai mult costurile operaționale. Când nu este necesară colectarea norilor de puncte, camera RGB poate face în continuare fotografii și videoclipuri sau poate colecta imagini pentru cartografierea luminii vizibile.

Experiență operațională îmbunătățită

Diverse tipuri de rute de zbor

Acceptă tipurile Waypoint, Area și Linear Route, pentru gestionarea sarcinilor de topografie într-o varietate de medii.

Point Cloud LiveView

În timpul funcționării, DJI Pilot 2 acceptă trei moduri de afișare – RGB, nor de puncte și afișaj alături de nor de puncte/RGB, prezentând rezultatele operaționale într-un mod intuitiv. Activarea RNG (Laser Rangefinder) permite accesul la informațiile despre distanță dintre modulul LiDAR și obiectul din centrul FOV, sporind siguranța zborului. De asemenea, acceptă patru moduri de colorare a norilor de puncte în timp real – Reflectivitate, Înălțime, Distanță și RGB.

Redarea și fuzionarea modelului de nor de puncte

După operație, modelul 3D de nor de puncte [7] poate fi vizualizat direct în album. Modelele 3D de nori de puncte ale mai multor zboruri pot fi, de asemenea, combinate, permițând luarea deciziilor la fața locului cu privire la calitatea operațională.

Raport de calitate a sarcinilor generat automat

După colectarea datelor din norul de puncte, aplicația DJI Pilot 2 va genera automat un Raport de calitate a sarcinilor [8], astfel încât operatorii să poată verifica rezultatele operaționale în timp real și la fața locului, făcând munca de teren mai receptivă și fără griji.

Solutie PPK

În medii operaționale complexe, utilizatorii pot configura stații de bază RTK înainte de operație pentru a evita în mod preventiv pierderea datelor RTK din cauza interferențelor, deconectarii transmisiei video sau a altor probleme. După operație, importați fișierele originale în DJI Terra pentru a utiliza procesul PPK (cinematică de post-procesare) pentru a reconstrui modele de înaltă precizie.

Procesare cu un singur clic pe DJI Terra

Obțineți o post-procesare eficientă și fiabilă atunci când importați date din norul de puncte în DJI Terra. Generați un model de nor de puncte 3D în format standard cu doar un clic după calculul traiectoriei norului de puncte și optimizarea preciziei. După clasificarea punctului de sol, folosind Tipul punctului de sol, poate fi scos un DEM. Calitatea norului de puncte poate fi analizată cu funcția de control și verificare a preciziei.

ZENMUSE L2

Rază puternică, precizie ridicată

Pentru mai multe detalii despre aceasta dronă, folosiți formularul de contact.    1. Măsurat în următoarele condiții într-un mediu de laborator DJI: Zenmuse L2 montat pe un Matrice 350 RTK și pornit. Utilizarea traseului zonal al DJI Pilot 2 pentru a planifica ruta de zbor (cu Calibrate IMU activat). Utilizarea scanării repetitive cu RTK în starea FIX. Altitudinea relativă a fost setată la 150 m, viteza de zbor la 15 m/s, pasul cardanului la -90°, iar fiecare segment drept al rutei de zbor a fost mai mic de 1500 m. Câmpul conținea obiecte cu caracteristici unghiulare evidente și folosea puncte de control expuse pe teren dur care se conformau modelului de reflexie difuză. DJI Terra a fost folosit pentru post-procesare cu Optimize Point Cloud Accuracy activat. În aceleași condiții, când Optimize Point Cloud Accuracy nu este activată, precizia verticală este de 4 cm, iar acuratețea orizontală este de 8 cm. 2. Măsurat cu Zenmuse L2 montat pe Matrice 350 RTK cu o viteză de zbor de 15 m/s, altitudinea de zbor de 150 m, rata de suprapunere laterală de 20%, Calibrare IMU activată, Optimizarea cotei dezactivată și urmărirea terenului dezactivată. 3. Datele prezentate sunt valori tipice. Măsurat folosind un subiect plat cu o dimensiune mai mare decât diametrul fasciculului laser, un unghi de incidență perpendicular și o vizibilitate atmosferică de 23 km. În medii cu lumină scăzută, fasciculele laser pot atinge raza optimă de detectare. Dacă un fascicul laser lovește mai mult de un subiect, puterea totală a emițătorului laser este împărțită și intervalul de atins este redus. Raza maximă de detectare este de 500 m. 4. După ce alimentarea este pornită, IMU nu necesită încălzire; totuși, utilizatorii trebuie să aștepte ca drona RTK să fie în starea FIX înainte de a putea zbura și funcționa. 5. Calculat prin comparare cu Zenmuse L1. 6. Măsurat în următoarele condiții într-un mediu de laborator DJI: Zenmuse L2 montat pe un Matrice 350 RTK și alimentat. Utilizarea traseului zonal al DJI Pilot 2 pentru a planifica ruta de zbor (cu Calibrate IMU activat). RTK în starea FIX. Altitudinea relativă a fost setată la 150 m, viteza de zbor la 15 m/s, pasul cardanului la -90°, iar fiecare segment drept al rutei de zbor a fost mai mic de 1500 m. 7. Modelele 3D sunt procesate prin reprezentare rară. 8. Acceptă numai generarea de rapoarte de calitate Waypoint, Area și Linear Task.